Weight Watchers Online Review

Grondige Review van het Weight Watchers Online programma

Afvallen kan op vele verschillende manieren, maar het is vooral belangrijk dat het gezond gebeurt. Als je denkt aan bijvoorbeeld het crashdieet, weet je meteen dat het niet goed zit. Bij dit dieet moet je namelijk zo min mogelijk eten, maar zodra je weer begint met wat meer eten, zullen de kilo's er meteen weer aan vliegen. Een manier waarop je wel op een gezonde manier kunt afvallen, is Weight Watchers Online. Niet voor niets bestaat dit intussen al een behoorlijke tijd en is het nog steeds erg succesvol. Er zijn veel succesverhalen te vinden.

Wat houdt het in?
Bij dit dieet hoef je niet te denken aan het tellen van calorieën, maar het gaat om smartpoints en fitpoints. Het prettige bij Weight Watchers is dat je geen limiet hebt aan wat je eet, maar door te werken met de punten, krijg je niet teveel binnen. Elk soort eten heeft een aantal smartpoints en deze zijn gebaseerd op de hoeveelheid vet, proteïne en suikers. Iedere dag heb je een aantal smartpoints die je kunt gebruiken. Als je iedere dag een bepaald soort eten eet dat veel smartpoints heeft, kun je de rest van de dag niet zoveel meer eten waardoor je honger zult krijgen, en dat wil je voorkomen. Je merkt dat gezond voedsel maar weinig punten heeft en daardoor mag je daar een stuk meer van, waardoor je ook geen hongergevoel meer zult hebben. Fruit en groenten hebben gelukkig geen punten, dus deze kunnen altijd worden gegeten. Het smartpointsysteem zorgt ervoor dat je sneller geneigd bent om gezonde voeding te eten omdat je wilt voorkomen dat je weer trek krijgt. Dan zijn de nog de fitpoints die je verdient wanneer je gaat sporten. Dat hoeft niet heel intensief te zijn, dus een wandeling is ook prima. Gelukkig kun je ook met alleen het veranderen van voeding al veel afvallen.

Online
Nu we leven in een wereld waar een heleboel dingen via internet worden gedaan, is het ook mogelijk om Weight Watchers via internet te volgen in plaats van het te volgen met boeken. Dit heet Weight Watchers online en is ontzettend populair. Je hebt allereerst het onderdeel dat yummy heet. Dit is het deel dat gaat over voeding, want dat is het meest belangrijk in dit dieet. Een heleboel mensen denken dat je nooit meer wat ongezonds kunt eten en dat gezonde voeding vaak niet lekker is, maar Weight Watchers laat zien dat dat beide niet waar is. Je krijgt toegang tot een database waarin 2000+ recepten te vinden zijn. Bovendien weet je dankzij de database ook hoeveel punten bepaalde voeding heeft. Zo vind je meer dan 10.000 voedingsmiddelen om op deze manier bij te houden hoeveel punten je op een dag hebt behaald.

Sport
Hoewel sport niet het meest belangrijk is bij Weight Watchers online, is het wel goed om te doen en kan het ervoor zorgen dat je meer afvalt. Het is goed om te trainen met je eigen lichaamsgewicht en daarvoor zijn een heleboel oefeningen te bedenken. Online kun je allerlei video's bekijken zodat je weet welke oefeningen jij gewoon thuis kunt uitvoeren.

Community
Wat ook altijd belangrijk is bij het volgen van een dieet, is het hebben van contact met anderen die hetzelfde doen als jij. Dit is mogelijk met de Weight Watchers app waarin je niet alleen kunt lezen hoe anderen het ervaren, maar ook zelf kunt plaatsen wat je wilt. Heb je hulp nodig? Heb je wat extra motivatie nodig? Geen probleem, want je bent echt niet de enige.

Conclusie
Weight Watchers is eigenlijk erg gemakkelijk en voor iedereen mogelijk. Doordat je zelf kunt kiezen wat je eet, is het ook mogelijk voor mensen met allergieën bijvoorbeeld. Het doen van oefeningen thuis is gemakkelijk en het zorgt voor sneller afvallen, maar met de juiste voeding en zolang je niet over het aantal punten heengaat, zul je ook al een hoop afvallen. Online is alles makkelijk te regelen en met de app kun je vanaf je telefoon contact houden met andere mensen die hetzelfde doen als jij. Een dieet dat gezond is en waarbij je niet vastzit aan bepaalde voedingsmiddelen, maar waarbij je zelf juist veel te zeggen hebt over wat je wel en niet eet.